Президентът Румен Радев най-накрая реши да уважи искането на правителството

...
Президентът Румен Радев най-накрая реши да уважи искането на правителството
Коментари Харесай

От втория опит Радев освободи Петър Тодоров от поста главен секретар на МВР

Президентът Румен Радев най-сетне реши да почете настояването на държавното управление и освободи Петър Тодоров като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, макар че единствено

На мястото на Тодоров е назначен неговият заместител - Живко Коцев, излиза наяве от прессъобщение на президенството.

Това е вторият опит на държавното управление да уволни Петър Тодоров. Още в средата на август държавното управление изиска от Радев да го освободи. Позицията на вътрешния министър беше, че не може да работи с него поради загуба на доверие.

Премиерът Николай Денков също на няколко пъти изиска оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, като посочи, че претекстовете за нея са изцяло професионални, а не са политически - поради обстоятелството, че Петър Тодоров е назначен от президента Радев и утвърден от неговото служебно държавно управление.

От биографичната информация на Живко Коцев, който в този момент поема управителния пост в Министерство на вътрешните работи, излиза наяве, че той постъпва на работа в службата като служител на реда през 1991 година в Столична дирекция на вътрешните работи. Работил е като контрольор в бранш „ Престъпления срещу личността и грабежи “, шеф на бранш „ Грабежи “, шеф на Четвърто РУ-СДВР, шеф на ОДМВР-Велико Търново и в Групово дело “Национална полиция “

Завършил е Академията на Министерство на вътрешните работи, както и Великотърновския университет с магистратура по право. Преминал е и профилирано образование в Международната правоприлагаща академия – ILEA в Будапеща.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР