Президентът Румен Радев е обсъдил с иранския си колега пускането

...
Президентът Румен Радев е обсъдил с иранския си колега пускането
Коментари Харесай

Румен Радев и Хасан Рохани разговаряха на четири очи в Ню Йорк

Президентът Румен Радев е разискал с иранския си сътрудник стартирането на директна авиолиния сред Техеран и София. Това е станало по време на двустранна среща сред Радев и Хасан Рохани в  Ню Йорк като част от програмата на българската делегация, която е на 72-рото Общо заседание на Организация на обединените нации.

След срещата българският държавен глава приказва и за Проекта за съгласуваност на  Иран с Европа. Радев изрази предпочитание за постигане по-скоро на стадия на конкретиката откакто към този момент е поета политическата самодейност на високо ниво:

И президентът Рохани, и аз  в наличието на съответните министри, посланици изказахме мнение, че те към този момент би трябвало да работят доста по-интензивно, непосредствено, тъй че да се възнамеряват и да се преглеждат тези планове по един най-хубав и за двете страни метод.

Бълагрският президент разяснява и речта на американския си сътрудник Доналд Тръмп . В нея той видя

За да бъдеш фактор в дипломацията, с цел да се чува твоя глас, би трябвало да имаш своята военна мощност. Те не могат да бъдат разграничени.

По-късно през днешния ден Радев има среща с украинския държавен глава Петро Порошенко , с който се чака да разиска провокациите пред българското малцинство в Украйна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР