Президентът Румен Радев е на държавно посещение в Португалия по

...
Президентът Румен Радев е на държавно посещение в Португалия по
Коментари Харесай

Румен Радев обсъди пакета ”Мобилност” с португалския си колега

Президентът Румен Радев е на държавно посещаване в Португалия по покана на своя сътрудник Марсело Ребело де Соуза. Важен акцент в диалога им бяха проблемите, свързани с пакета ”Мобилност ”.
По време на диалога в двореца Белем президентът Румен Радев срещна португалския си сътрудник с българската позиция по отношение на оспорвания пакет " Мобилност ".

Президентът Радев подсети, че предвижданите нови правила ще основат съществени проблеми за десетки българи и ще има извънредно отрицателен резултат върху българската стопанска система, растежа на националния приход и заетостта.

Португалия е страна, с която имаме сходни преценки за резултата от приемането на Пакета и за неговото противоречие на главните европейски правила, политики и полезности, е мнението на Румен Радев. Получаването на помощ от страна на Португалия в Екологичен потенциал може да има извънредно значимо значение.

Като гранични страни, въпреки и ситуирани в двата края на Европа, България и Португалия се сблъскват със сходни проблеми, свързани с миграционния напън. Общи са и вижданията за нужните промени на европейските политики за леговище.

" Трябва да има центрове, само че не в страните, а центрове отвън Европейски Съюз, в които да се идвършват бързи инспекции и там да се вземат решение дали, който желае леговище е мигрант, дали е емигрант от действителни военни дейности, какви благоприятни условия има и дали дадена страна го желае ", съобщи президентът ", цитира Българска национална телевизия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР