Президентът Реджеп Тайип Ердоган обяви минималната заплата за 2023 г.

...
Президентът Реджеп Тайип Ердоган обяви минималната заплата за 2023 г.
Коментари Харесай

Ердоган вдига минималната заплата в Турция до 8506 турски лири - 836 лева

Президентът Реджеп Тайип Ердоган разгласи минималната заплата за 2023 година Минималната заплата в Турция ше бъде 8506 TL през 2023 година Увеличението беше 54.66 %, оповестява вестник " Хюриет ". Това значи, че конвертирано в българска валута, минималното заплащане в Турция ще е 836 лв., съобщи Епицентър. 

Както всяка година, и тази година представители на служащите и чиновниците се събраха под егидата на министерството, с цел да дефинират минималната работна заплата за идната година. В края на поредност от срещи, за жалост, чиновниците и работодателите не можаха да се спогодят за обща цифра. Като държавно управление, ние с почитание приветстваме предложенията и обосновките на всички страни. Наш дълг е да подсигуряваме, че ще се появят най-точните, обективни и устойчиви резултати за нашата страна и нация.

Както е известно, минималната работна заплата, която през 2002 г.  в Турция беше 184 лири. В началото на предходната година беше увеличена  минималната работна заплата с 50 % до чисти 4253 лири. През юли с новата разпоредба беше увеличена минималната заплата на 5500 лири. Така постигнахме 80 % нарастване на минималната работна заплата и общо 95 % нарастване през годината.  До края на годината е допустимо населението  на Турция да доближи 86 милиона, написа " Хюриет ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР