Президентът Реджеп Ердоган заяви, че Турция няма да мълчи за

...
Президентът Реджеп Ердоган заяви, че Турция няма да мълчи за
Коментари Харесай

Ердоган срещу Русия в Либия: Турция няма да мълчи за наемниците

Президентът Реджеп Ердоган съобщи, че Турция няма да мълчи за подкрепяните от Русия наемници , подкрепящи Халифа Хафтар в Либия, защото Москва изрази опасения по отношение на вероятно турски военно разполагане в Либия в поддръжка на враговете на Хафтар, оповестява " Ройтерс ".

Турция поддържа интернационално приетото държавно управление на Либия отпред с Файез Сарадж и двете страни подписаха съглашение за сигурност предишния месец, което може да задълбочи военното съдействие сред тях.

Турция към този момент е изпратила военни доставки в Либия в нарушаване на ембаргото на Организация на обединените нации за оръжие , сочи отчет на американските специалисти , забелязан от " Ройтерс " предишния месец. В него се споделя, че държавното управление на Националното единодушие на Сарадж моли Турция за помощ, откакто Хафтар получи поддръжка от Йордания и ОАЕ.
 Либия задейства съглашението с Турция, към този момент може да желае военна помощ
Либия задейства съглашението с Турция, към този момент може да желае военна помощ

Турски войски да оказват помощ в отбраната на Триполи

Турция не дава отговор непосредствено на изказванията в отчета, само че Ердоган разяснява, че Анкара не може да пренебрегне поддръжката , която Хафтар получава от свързаната с Кремъл група " Вагнер ".

" Чрез групата на име Вагнер те безусловно работят като наемници на Хафтар в Либия. Знаете кой им заплаща ", изяснява Ердоган, представен от НТВ по време на полет от Малайзия. " Така е и не е редно да мълчим против всичко това. Ние направихме всичко допустимо до момента и ще продължим да го вършим ".

По-рано през днешния ден, Русия съобщи, че е доста загрижена от вероятността Турция да изпрати войски в Либия , добавяйки, че договорката за военно съдействие сред Анкара и Триполи повдига доста въпроси в Москва , съгласно " Интерфакс ".

Ердоган разяснява в сряда, че Турция ще усъвършенства съдействието с Либия , като предлага военна поддръжка и поддържа взаимни стъпки в източното Средиземноморие. Преди това Анкара съобщи, че може да изпрати военна помощ, в случай че бъде поискана.

Русия съобщи във вторник, че Ердоган и Путин ще обсъдят евентуалното военно разполагане на Анкара в Либия по време на договарянията в Турция идващия месец.
 Русия разтревожена от вероятността Турция да изпрати войски в Либия
Русия разтревожена от вероятността Турция да изпрати войски в Либия

Споразумението за сигурност сред Турция и Либия е повдигнало доста въпроси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР