Забраната на на знамето на Европейския съюз е грешка, достойна

...
Забраната на на знамето на Европейския съюз е грешка, достойна
Коментари Харесай

ЕС порица забраната на знамето му на Евровизия

Забраната на на знамето на Европейския съюз е неточност, " почтена за жалост ", която би трябвало да бъде поправена през идната година. Това съобщи Европейската комисия, представена от " Ройтерс ".

Европейският съюз за радио и телевизия, който ръководи " Евровизия ", уточни, че шведският ефирен оператор SVT е избрал да ограничи знамената измежду участниците и публиката в Малмьо до тези на участващите страни, дружно с флага на дъгата.

Съгласно решението знамето на Европейски Съюз, което се развяваше на състезанието през 2023 година, беше неразрешено. Някои от присъстващите написаха в обществените мрежи, че защитата им е забранила да влязат със знамето.

Европейската комисия акцентира, че синьото знаме с 12 жълти звезди е знаме за всички членове на Европейски Съюз , както и че е част от признака на 46-членния Съвет на Европа, разпрострян се от Исландия до Азербайджан.
 Мария Захарова изгледала погребението на Европа в Малмьо
Мария Захарова изгледала погребението на Европа в Малмьо

Русия възнамерява на организира " Интервизия " - кой ще взе участие не се казва

" Със сигурност е изцяло почтено за жалост, че знамето на всички страни членки на Европейски Съюз, които вземат участие в надпреварата, както и на други страни, принадлежащи към Съвета на Европа, не можа да бъде показано ", уточни представителят на Комисията Ерик Мамер.

" Със сигурност можем да покажем на Европейският съюз за радио и телевизия, че това е неточност и остава той да реши по какъв начин да продължи ".

Маргаритас Схинас, вицепрезидентът на Европейска комисия, отговарящ за културата, ще повдигне въпроса пред Европейският съюз за радио и телевизия по-късно през днешния ден. Според представителя на Европейска комисия евентуално следва " доста оживена полемика ".

" Евровизия 2024 " стартира макар апелите за протест

68-ата версия на състезанието за песни, която постоянно се показва като неполитическа, се организира на фона на израелскара военна акция в Газа

Европейският съюз за радио и телевизия изясни, че политиката по отношение на знамената е била по-стриктно прилагана на тазгодишното събитие заради нарасналото геополитическо напрежение.

Няколко хиляди стачкуващи, развяващи палестински флагове, се събраха в центъра на Малмьо, в символ на в състезанието поради израелската военна акция в Газа.

" Ще разгледаме още веднъж политиката за флаговете за 2025 година по отношение на новия ни ефирен оператор SRG SSR ", уточни Европейският съюз за радио и телевизия за идващото издание на състезанието, което би трябвало да се организира в Швейцария.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР