Президентът прие на консултации ИТН. На Дондуков 2 дойдоха председателят

...
Президентът прие на консултации ИТН. На Дондуков 2 дойдоха председателят
Коментари Харесай

Президентът прие на консултации ИТН. Радев: Бяхте патриоти по темата Македония

Президентът одобри на съвещания Има Такъв Народ. На " Дондуков " 2 пристигнаха ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов и депутатът Станислав Балабанов.

Държавният глава организира съвещания преди връчването на мандат за сформиране на държавно управление.

Заляти сме от каскада от рецесии, акцентира Румен Радев.

„ Няма потребност да споделям, че опита за сформиране на ново държавно управление се прави в конюнктура на каскада от рецесии, чието решение изисква ясни решения от политиците и старания от институциите, тъй че да се отговори на упованията на българските жители и във връзка с техните растящи паники. Това изисква отговорност освен в народен, само че и в интернационален проект. България чака поддръжка и от съюзите, в които членува. Това значи амбициозна, единна, поредна външна политика. Да не допуснем България да остане в периферията на Европейски Съюз “, сподели, посрещайки представителите на Има Такъв Народ Румен Радев.

" Година след дебюта на политическата сцена, допускам вършиме равносметка на постигнатото и извличате поучения от активността си. Както се уверихте и вие, толерантността в българската политика е доста къса ", сподели още президентът.

Радев означи и патриотичната позиция на Има Такъв Народ по тематиката " Македония ", като сподели:

" Не мога да не отбележа вашата поредна позиция по отстояването на националния интерес във връзка с РСМ, по тази причина чакам вашето отговорно решение по съставянето на ново държавно управление. "

По думите на Румен Радев обстановката, в която ще се намира Народното събрание през идващия месец, ще бъде комплицирана.

Тошко Йорданов съобщи, че фактически живеем в каскада от рецесии: " Специално за нас е удовлетворяващо, че президентската институция в подобен миг постъпва в действителност отговорно и с ясното осъзнаване на значимостта си. Прекрасно е, че го осъзнаване и не се криете зад различен за тази отговорност. Ще употребявам в този ред на мисли малко безочливо обстановката с молбата да разсекретите оня КСНС при вас, с цел да се види кои политици лъжат. Вие решавате. На този съвет не се споделиха някакви неща, които могат да застрашат националната сигурност, само че се споделиха доста неистини - от тези, които сега са се самообявили за носители на политически морал ".

Йорданов посочи, че Има Такъв Народ ще се включат в съставянето на нов кабинет, само че не " непременно ".

Радев означи: " Държа всеки участник в КСНС да може да изкаже свободно своето мнение. Досега съм разсекретил стенограма от консултативна среща за КТБ. Това са тежки решения и не желая да изобличавам свободата на изложение при последващи консултативни препоръки. По отношение на РСМ мисля, че огромният грях на българската политическа класа през последните 30 години е, че не помниха нашите сънародници в РСМ ".

Той разясни, че действително тематиката за българите в Северна Македония е била сложена на дневен ред преди година. " Проблемът не е едностранен, той е европейски, тъй като визира копенхагенските критерии, правата на индивида и недискриминацията ", съобщи президентът.

Той категорично посочи, че чака смяна в конституцията на РСМ, в която българите да бъдат записани като " държавотворен народ ". Радев благодари на Има Такъв Народ, които единствени са подкрепили това предложение, а " нашата политическа класа прегърна този метод едвам, откакто пристигна френското предложение ".

" Благодарен съм и на президента Макрон, и на френското председателство, тъй като това нещо най-накрая трябваше да бъде заложено ", означи Радев. Той добави, че не желае да спекулира с изявленията на КСНС и още веднъж съобщи: " Радвам се, че Европа одобри тази позиция и застана зад своите правила и полезности ".

Преди да влезе на " Дондуков " 2, Тошко Йорданов спря при медиите и съобщи:

" Кирил Петков не би трябвало да е никакъв в това държавно управление. Ще има ли нов кабинет, не съм гадателка да ви кажа. "

Той добави, че държавното управление не е било провалено от Има Такъв Народ, а от Демократична България, Политическа партия и " всички останали партии ". " Това е непоносимо подстрекателство ", съобщи той във връзка на забележката, че Има Такъв Народ проваля трето държавно управление.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР