Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че Киев е предложил

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че Киев е предложил
Коментари Харесай

Зеленски е предложил на Китай украинската формула за мир

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че Киев е предложил на Китай да поддържа формулата за мир на Украйна, с цел да се приключи военният спор в страната, само че към момента няма отговор.

Днес е последният ден от тридневното държавно посещаване на Си Дзинпин в Москва и се чака след него китайският водач да беседва по телефона с украинския президент Зеленски. Не са известни детайлности от програмата на Си за последният ден от визитата му в Москва.

Очаква се той да се срещне с водача на Комунистическата партия Генадий Зюганов. Вчера Си Дзинпин и Владимир Путин разискаха мирният проект на Китай от 12 точки, който планува опазване суверенитета на двете страни, само че не изисква евакуиране на съветските сили от Украйна. След диалозите Путин съобщи, че проектът може да е основа за решение на рецесията в Украйна, само че когато западът и Киев са подготвени за това.

" Предложихме нашата формула за мир. Предложихме на Китай да стане сътрудник в използването на тази мирна формула и сме я обяснили през всички информационни канали. Каним ви за разговор и чакаме вашия отговор ", съобщи Володимир Зеленски - президент на Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР