Президентът на Украйна Володимир Зеленски уволни от поста първи заместник-секретар

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски уволни от поста първи заместник-секретар
Коментари Харесай

Зеленски продължава смените на ключови силоваци в структурите на властта в Украйна -

Президентът на Украйна Володимир Зеленски уволни от поста първи заместник-секретар на Националния съвет за сигурност и защита Руслан Демченко. Демченко е посланик с сан ексклузивен и пълномощен дипломат, а по времето на президентството на Виктор Янукович беше първи заместник-министър на външните работи, напомня уеб сайтът Цензор.нет.

По адрес на Демченко имаше непрекъснати обвинявания, че работи за Русия. Депутати считат, че би трябвало да носи отговорност за т. н. Харковски споразумения, регулиращи наличието на Черноморския флот на Руската федерация в Крим.

От офиса на президента, обаче, обясниха уволнението със „ здравословното му положение и оптимизация на работата на съвета при новите провокации на войната. “

„ Прекрасно разбирам, че ви се желаят сензации. Но в тази ситуация приказваме за нещо друго. От една страна, президентът продължава коренно да трансформира работата на блока за сигурност и защита, отчитайки провокациите на военното време. Днес са нужни извънредно бързи професионални решения. Нещо повече, форматът на днешната война е уморителен. Не всички мениджъри по разнообразни аргументи могат да удържат на това движение, темп, натоварване. В този случай приказваме за извънредно сложна денонощна модерационна работа. Ето за какво, заради персонални аргументи, свързани с тежко здравословно положение, господин Демченко няма да може да продължи да работи, защото се нуждае от съществено лекуване. “ – разяснява съветникът на Зеленски Михаил Подоляк.

С различен декрет на украинския президент от поста си е освободен военачалник майор Григорий Галаган, командващ на Силите за специфични интервенции на ВСУ. На неговото място е назначен Виктор Хоренко. Причини за уволнението на Галагин не се оповестяват. Генералът беше на този пост от 2020, а преди този момент от 2003 до 2019 година е бил в Службата за сигурност на Украйна.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР