Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за укрепване на Харковска

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за укрепване на Харковска
Коментари Харесай

Зеленски призова за укрепване на Харковска област срещу руските атаки

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани за подсилване на Харковска област против съветските офанзиви, откакто посети североизточния украински град Харков през вчерашния ден, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

" За Харков е от изключителна значимост, все пак, освен да не се дава самичък по себе си, само че и да поддържа целия ни Изток мощен ", съобщи президентът на Украйна по време на обичайното си вечерно видео послание.

Разминирането и отбраната на енергийната мрежа от съветския обстрел са били обсъждани на срещи " с всички виновни лица за защитата и социалноикономическата обстановка в Харков и района ", добави Зеленски.

" Има доста въпроси, които са значими за региона, най-много с оглед идването на зимата. И по-специално, като се има поради непрекъснатият съветски гнет над Харков, над региона, плюс опитите на окупаторите да засилят нападенията против нашите позиции ", съобщи още украинският президент.

Руските сили се пробваха да окупират Харков още при започване на нашествието си в Украйна, почнало през февруари предходната година. Това е вторият по-големина украински град, с население над 1 милион души и отстоящ на по-малко от 30 километра от границата с Русия.

След като се провали в това желание, съветската войска въпреки всичко съумя да завземе обилни територии от Харковска област, които украинските въоръжени сили съумяха да си върнат по време на настъплението си предходната есен, показва ДПА.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР