Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че днес в цяла

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че днес в цяла
Коментари Харесай

В цяла Украйна днес е ден на траур за жертвите на катастрофиралия военен самолет

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи, че през днешния ден в цяла Украйна е ден на печал за починалите във злополуката на военния аероплан АН-26, разрушил се през вчерашния ден при планови образователни полети в Харковска област, съобщи ТАСС. Загинаха 26 души, един курсант е в тежко положение.

Зеленски дойде през днешния ден на мястото на злополуката и акцентира, че страната би трябвало да обезпечи лекуването на единствения оживял курсант и да отпусне обезщетение на околните на починалите. Президентът прикани за бързо изясняване на аргументите за злополуката и обективно и независимо следствие на случая.

Зеленски е упълномощил до изясняване на аргументите за рухването на самолета да бъдат прекъснати полетите на сходните на АН-26 машини, споделиха от президентската канцелария.

На мястото на злополуката на аероплан Ан-26 в Харковска област избавителните екипи са разкрили черните кутии, заяви Министерството на защитата на Украйна. Предстои да бъдат извадени от самолета и да бъдат предоставени за експертиза.

В известието се споделя, че издирвателните действия не престават, като на място работят военни инженери, които се пробват да открият авансово аргументите за злополуката.

По време на образователен полет военнотранспортен аероплан Ан-26 се разруши в петък вечерта покрай град Чугуев в Харковска област. На борда е имало 27 индивида: 7 души екипаж и 20 курсанти. По данни на службата на Генералния прокурор, 25 от пасажерите са починали, двама от курсантите са живи, само че в доста тежко положение поради получените обгаряния. По-късно единият е умрял.

По случая е формирано следствено дело за нарушение разпоредбите на полета и подготовката за него, което е довело до злополука с тежки последствия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР