Президентът на Украйна Володимир Зеленски коментира условията, при които е

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски коментира условията, при които е
Коментари Харесай

Зеленски назова единственото условие за мир с Русия: Победа на бойното поле

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разяснява изискванията, при които е вероятен мир с Русия, съобщи сътрудник на УНИАН.

Володимир Зеленски беше на посещаване в село Ягидне в Черниговска област. Той акцентира, че Украйна желае мир.

 

" Но по какъв начин може да се реализира мир с Русия? Само посредством победа на бойното поле в нашата страна... да спрем Руската федерация ", съобщи президентът.

В противоположен случай, съгласно Зеленски, след Украйна Русия ще отиде в Европа.

 

" И към този момент се вижда резултатът от това, което окупаторите предизвикват на градовете у нас “, добави той.

 

Държавният глава акцентира, че за постигането на тази цел Украйна се нуждае от всичко, което сътрудниците имат и могат да обезпечат, т.е. помощ с оръжия и муниции.

 

Той също по този начин благодари на всички сътрудници за към този момент оказаната поддръжка, която ще помогне за спасяването на живота на украинците.

През ноември 2022 година на срещата на Г-20 Зеленски показа украинската формула за реализиране на мир и прикани задграничните водачи да оказват помощ на Украйна да я приложи.

 

По думите, му всяка от 10-те точки на формулата е ясно създадена: радиационна и нуклеарна безопасност; продоволствена сигурност; енергийна сигурност; освобождение на всички пандизчии и депортирани граждани; използване на Хартата на Организация на обединените нации и възобновяване на териториалната целокупност на Украйна и международния ред; изтеглянето на съветските войски и прекратяването на военните действия; връщане на справедливостта; противопоставяне на екоцида; отбягване на ескалация; фиксиране на края на войната.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР