Президентът на Украйна отрече оценката на своя началник на сухопътните

...
Президентът на Украйна отрече оценката на своя началник на сухопътните
Коментари Харесай

Зеленски покани Доналд Тръмп да посети Украйна и да види последиците от конфликта с Русия

Президентът на Украйна отхвърли оценката на своя шеф на сухопътните сили ген. Залужни, че войната с Русия се намира в задънена улица. Володимир Зеленски е смъмрил генерала, обвинявайки го, че улеснява „ работата на агресора “. В изявление за американската телевизия Ен Би Си Зеленски прикани Съединените щати да засилят помощта за страната му.
Смятам, че през днешния ден обстановката в действителност е тежка. Не мисля, че това е патова обстановка. Смятам, че това е инспекция от страна на съветската войска. Но преди този момент направихме доста. Бяхме създали доста. Бяхме в сложна обстановка. Мислеха, че ще ни матират, само че това не се случи.
Володимир Зеленски – президент на Украйна

В изявлението Зеленски предложения някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, да посети Украйна и да види последствията от спора с Русия.Тръмп, който се бори за преизбиране през 2024 г и е водещият претендент за номинацията на Републиканската партия, остро подлага на критика поддръжката на Съединени американски щати за Киев, заявявайки, че може да постави завършек на войната за 24 часа, в случай че бъде избран отново.Украйна е почнала наказателно следствие на смъртоносна съветска офанзива против украински бойци в Запорожие, а Зеленски я дефинира като „ покруса, която е трябвало да бъде избегната “.В петък украинските военни оповестиха, че съветски ракетен удар е умъртвил доста бойци и е ранил цивилни в региона на Запорожие. Русия удари още веднъж с ракети Одеса и едноименната област. Улучена е художествена изложба в града и са нанесени съществени вреди. Петима души са били ранени и настанени в болница.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР