Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган номинира професор д-р Фатма

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган номинира професор д-р Фатма
Коментари Харесай

Президентът на Турция назначи крипто експерт за отговорник за монетарните политики на страната

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган номинира професор доктор Фатма Озкул, профилирана в региона на крипто и блокчейн, за член на редиците на крипто специалистите.

Д-р Озкул, известна с ученията си за криптоактивите и блокчейн технологията, беше публично определена за член на Комитета по парична политика в границите на Централната банка на Република Турция.

Това значимо предопределение на Фатма Озкул в Комитета по парична политика на Централната банка на Република Турция беше оповестено посредством Официалния вестник на Република Турция. Д-р Озкул работи като учител във Факултета по бизнес администрация на Университета Мармара, по-конкретно в катедрата по счетоводство и финанси. Тя може да се похвали с многочислени университетски изявления в региона на счетоводството и одита, а също така заема позиция в консултативния съвет на BlockchainIST Center.

Сред забележителните ѝ литературни приноси са изявления като “ “, “ ” и уважаемата “, която през 2023 година получи влиятелната премия “ “.

Президентът Ердоган инициира основаването на нов екип за икономическо ръководство след успеха си на общите избори, извършени през май. Едно от основните му назначения включваше Хафизе Гайе Еркан, някогашен банкер от Goldman Sachs Group Inc, който пое ролята на шеф на централната банка през юни. Тази смяна в управлението съответства с използването от страна на централната банка на Турция на нарастване на главния лихвен % с 3,400 базисни точки, който тази седмица доближи $42.5%.

Тъй като Турция е очевидец на внезапно повишаване на търговията с криптовалути на фона на покачващите се темпове на инфлация, държавното управление продължава да поставя старания за контролиране на криптопазара в страната. Очаква се идните регулации да се съсредоточат върху лицензирането и данъчното облагане, като през идната година се възнамерява да бъде показан проектозакон за контролиране на криптоактивите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР