Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердгоан посрещна с официална церемония

...
Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердгоан посрещна с официална церемония
Коментари Харесай

Ердоган посрещна Милордад Додик с почетен караул и 21 артилерийски залпа

Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердгоан посрещна с публична гала ръководителя на Президиума на Босна и Херцеговина Милорад Додик, оповестява „ Анадолската организация “. В чест на високия посетител беше подредена почетна армия.

Лидерът на босненските сърби бе посрещнат пред портите на Президентския комплекс в Анкара от своя хазаин, като в негова чест бяха създадени 21 артилерийски залпа. Прозвучаха националните химни на Турция и Босна и Херцеговина.

В Комплекса бяха окачени 16 флагове - съгласно броя на тюркските страни, съществували през цялата история.

На церемонията участваха и членовете на Президиума на Босна и Херцеговина Желко Комшич и Шефик Джаферович, както и вицепрезидентът на Турция Фуат Октай, външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу, министърът на превоза и инфраструктурата на Турция Адил Караисмайлоглу, ръководителят на Отдела за връзки към администрацията на президента на Турция Фахретин Алтун и прессекретарят на президента на Турция Ибрахим Калън.

След самостоятелната и разширена среща президентът на Турция и ръководителят на Президиума на Босна и Херцеговина ще проведат взаимна конференция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР