Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде брифинг, на който в

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде брифинг, на който в
Коментари Харесай

Ако Бербатов е новият шеф на БФС, ще се прекръстя на Иляз Алиев Салиев

Президентът на " Славия " Венцеслав Стефанов даде брифинг, на който в типичния си жанр на говорене се изрече цветисто по няколко тематики. Те бяха идният конгрес на БФС, безконечният проблем с чужденците в родния футбол и нашите играчи, идният мач с ЦСКА-София за Купата, изказванията на изпълнителния шеф на Локо (Пловдив) Павел Колев за " черно тото "...

Според Стефанов, част от Изпълнителния комитет на БФС, който в сряда би трябвало да насрочи изключително Общо заседание на централата, минимум три клуба от елита са застрашени от банкрут в околните месеци. 

" Новото управление на БФС няма да е отпред с (Димитър) Бербатов. И в случай че е отпред с Бербатов, аз ще се прекръстя на Иляз Алиев Салиев. Бъдещият президент би трябвало да бъде управител. Има съответен човек, който е подготвен за поста, има доста ум, постигнал е доста неща, с големи контакти в Европа, състезателен човек. Бих подкрепил Стилиян Петров, само че в случай че е без Бербатов ", съобщи Венци Стефанов.

Той прикани клубовете да залагат повече на български футболисти - от позицията на началник на клуб, в който те са приоритет.

" Няма българи в тимовете, по този начин " белия водач ", изясни слабия народен тим и неналичието на изявени български играчи. - Слушам почитателите на ЦСКА скандират " напред, армейци ". Кои са армейци? Газон ли, Мазон ли? " Левски " и те се нашариха, не знаят на кой свят са. Не се ли дава късмет на нашите футболисти, български футбол не очаквайте. Виждате в Унгария, Словакия, Чехия, Полша, Румъния какво се случва. Трябва да се работи за основаване на млади гении в България и тяхното развъждане. "

" Навъдили са се тарикатчета на мачовете на 15-16 годишните. Били мениджъри... Ние какво сме? Стока за обмен? Родителите си мислят, че децата им ще играят в " Интер ", " Манчестър Сити ", а не знаят какво е да отидеш на непознато място. Мартин Георгиев играеше съвършено в " Барселона ", само че не е от тяхното свърталище, той е пришелец. Тук би трябвало да се развиват младите, а по-късно дано се развива, в случай че заслужава. А не да го хвърлиш на 15 години в чужбина ", добави Стефанов във връзка обстановката в детско-юношеския футбол в България. 

По думите на Стефанов три клуба са пред банкрут - " Пирин " (Благоевград), " Хебър " (Пазарджик) и даже " Локомотив " (Пловдив). Първите два са общински, освен това в градове, в които има нови кметове, а те наподобява не са склонни да наливат парите, давани до неотдавна, да не приказваме, че в Благоевград казусът породи още при предходния градоначалник - след отдръпването на главен спонсор.

Оказа се, че поради неразбории сред главните благодетели в нежелано финансово положение е и " Локомотив " (Пловдив), който нямал пари за хотели и един куп належащи разноски. Последното разкри изпълнителният шеф Павел Колев след загубата от " Левски " с 0:3 в събота.

" В момента има три клуба пред банкрут. И то съществени клубове. Проблемите в " Пирин ", " Хебър " и " Локомотив " (Пловдив) не са дребни. Няма пари. С 400 хиляди лв. директно сили от телевизионни права... с това ли ще правиш футбол?! ", риторично запита Стефанов.

Той прикани Павел Колев да даде доказателства, в случай че има данни за черно тото. Стефанов напомни и случай с опит за черно тото с вратаря Стефано Кунчев.

" Павел Колев да каже, в случай че има данни за черно тото. Ако има обстоятелства и доказателства, да каже.  Преди време вратарят Стефано Кунчев пристигна, момчето, шапка му смъквам, сподели, че му предложили 20 000 евро, в случай че пусне два гола до 30-ата минута. Моментално изгоних треньора, който му е предложил това ", разкри един от най-дългогодишните шефове в родния футбол.

Във вторник следва нов мач " Славия " - ЦСКА-София, този път за Купата, откакто в петък двата тима направиха 1:1, " белите " изравниха в края, само че надиграха противника си и съжаляваха, че първи не са разкрили резултата.

“Утре ще бъде Баташко кръвопролитие. Лицето Никола Попов ще ми свири (назначеният за рефер от Съдийската комисия на БФС, бел. ред.) - потвърден чорбар. Следете деликатно. Сменен е съдията в последния миг и е комплициран Попов ", сподели цветисто Стефанов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР