Бдин /Видин/ загуби с 0:1 от Спартак /Плевен/ в среща

...
Бдин /Видин/ загуби с 0:1 от Спартак /Плевен/ в среща
Коментари Харесай

Спартак /Плевен/ взе трите точки във Видин /снимки/

" Бдин " /Видин/ загуби с 0:1 от " Спартак " /Плевен/ в среща от 32 кръг на Втора лига.
Победата през днешния ден подсигурява на плевенчани оставането в професионалния футбол и през идващия сезон. Единственото попадение в мача означи Атанасиос Пицолис.
Бдинци доиграха срещата с човек по-малко.
Мачът на стадион " Георги Бенковски " стартира с домашен напън. Още в 4-ата минута видинчани проведоха продължителна офанзива, топката преминаваше от двете страни на наказателното поле на гостите, само че никой не съумя да нанесе голов удар. 10 минути по-късно бдинци още веднъж проведоха рискова офанзива, приключила обаче без резултат. В средата на първата част гостите от Плевен съумяха да вземат самодейността. Тяхна контраофанзива в 25-ата минута приключи с неакуратен удар на Петрос Бакуцис. Две минути по-късно Руси Чернаков с глава нацели страничната греда на " Бдин " след центриране от корнер. Домакините дадоха отговор с рискова офанзива в 32-ата минута, приключила с центриране към Белоти. 5 минути преди края на първата част " Спартак " провежда бързо нахлуване, само че нахлулия в наказателното поле на домакините Тончо Георгиев бе майсторски париран от Ивайло Иванов.
Три минути след подновяването на играта Симеон Иванов насочи удар към вратата на " Спартак " след центриране от директен свободен удар. Последва най-чистото състояние за домакините. В 55-ата минута бдинци извършиха два поредни ъглови удара, като при втория изстрел с глава на Емануел Де Соуса разтресе напречната греда. Единственото попадение в мача падна в 61-ата минута още веднъж след статично състояние. Пицолис осъществя с глава след центриране от директен свободен удар. Последва напън на домакините в опит да извърнат резултата в своя изгода. В 63-ата минута удар от дребен ъгъл на Симеон Иванов мина на сантиметри пред голлинията.
По-масираното наличие на домакините в половината на гостите обаче отвори празни пространства и благоприятни условия за контраатаки на " Спартак ". В 67-ата минута Иван Бакалски бе изведен самичък против вратаря на " Бдин ", Маркович обаче съумя да парира изстрела му. 4 минути по-късно последва удар на Слав Петков, само че още веднъж сръбският пазач на домакините се намеси сполучливо. Велко Маркович се изяви още един път до края на мача след изстрел на Мартин Ганчев в 87-ата минута.
В добавеното време на срещата Ивайло Иванов си изпроси втори жълт картон и напусна терена прибързано. В последните минути на мача гостите ловко бавеха играта, а домакините по този начин и не откриха правилния път към вратата на плевенчани.
" С оглед на това, че имахме 5-6 състезатели от главния състав, които не можаха да вземат присъединяване в мача през днешния ден поради травми, тази победа естествено е триумф за нас. Дадохме късмет на по-младите футболисти. Браво на момчетата, че извоюваха тази победа. Показаха темперамент. Най-важното е, че взехме трите точки. Направихме по този начин, че да останем в групата. Първото полувреме ударихме греда, имахме една-две обстановки, само че не можахме да ги осъществяваме, само че това е футболът - най-важното е, че взехме трите точки, това е най-ценното в този мач. За страдание " Бдин " изпада от групата. " Бдин " е тим с обичаи, който заслужава да бъде в професионалния футбол. Пожелавам им триумф, само че се веселя, че ние успяхме да победим един твърд тим ", съобщи наставникът на " Спартак " /Плевен/ Красимир Бислимов.
" Имам възприятието, че всякога играем един и същи мач във Видин. Това, което липсва, е голът. Няма по какъв начин да спечелим без да отбележим гол. Целта на футбола е да отбележиш гол. Имахме една-две обстановки, в действителност доста малко, само че в случай че бяхме отбелязали, щяхме да бъдем спечелили. За страдание, отново получаваме доста лек гол - от статично състояние. Поредна загуба, неприятно е. Най-хубавото е, че свършва шампионата след два кръга. Резервната пейка ни е къса. Трябва да се мисли и за бъдещето на тима и поради това се опитваме в тези мачове да играят повече младите момчета. Дава им се път и се надявам те да осъзнаят това и да асимилират някои неща, които си приказваме в съблекалнята. Да схванат, че оттук насетне е доста евентуално точно те да се трансфорат в гръбнака на тима. Два кръга остават, само че имаме нови двама осъдени. Ще играем с втория тим на ЦСКА 1948 и със " Спортист " /Своге/ тук, уповавам се в последна сметка да успеем да се поздравим с победа, тъй като ни се събра доста, само че, без да се оправдаваме, действително на този стадий това са опциите на тима ", разяснява след мача треньорът на " Бдин " Николай Цветков.

" Бдин " /Видин/: 33. Велко Маркович; 88. Кристиан Йошов; 5. Ивайло Иванов (ЧК); 8. Калоян Цветков - кап.; 11. Мартин Николов (ЖК); 6. Симеон Иванов/90. Константин Маринов; 30. Иван Аврамов (ЖК); 14. Александър Соколов; 77. Винисиус Белоти; 22. Николай Боянов/19. Роберто Росенов; 23. Емануел Виейра де Соуса

" Спартак " /Плевен/: 1. Станислав Антонов; 2. Димитър Калчев; 5. Иво Върбанов - кап.; 4. Атанасиос Пицолис (ЖК); 19. Яни Пехливанов; 16. Иван Бакалски (ЖК)/13. Алекс Чакъров; 21. Панайот Пасков; 15. Петрос Бакуцис; 8. Руси Чернаков; 20. Тончо Георгиев/7. Слав Петков (ЖК); 11. Христиан Петков/22. Мартин Ганчев

гл. арбитър: Иван Иванов; асистенти: Радослав Вутов и Васил Байрактарски
четвърти арбитър: Антонио Антов

съдийски наблюдаващ: Милко Николов

делегат на БФС: Евгени Йорданов

стадион " Георги Бенковски "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР