Президентът на САЩ Доналд Тръмп спомена за възможно смекчаване на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп спомена за възможно смекчаване на
Коментари Харесай

Тръмп намекна за смекчаване на американските ограничения срещу Huawei

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп загатна за допустимо намаляване на американските ограничавания против китайския софтуерен колос Huawei - бодлив въпрос в комерсиалния американо-китайски спор, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Американските компании могат да продават своето съоръжение на Huawei ", сподели Тръмп на конференция през днешния ден в Осака след края на срещата на върха на Г-20. " Говорим за съоръжение, което не основава огромен проблем за националната сигурност ", добави той.

Не излиза наяве дали той е желал да каже по този метод, че американската позиция по отношение на Huawei се е трансформирала.

Вчера в. " Уолстрийт джърнъл " заяви, че американският колос Apple е решил да трансферира производството си на един от моделите си компютри, новия MacPro, от Съединени американски щати към Китай - едно породило учудване решение в сегашния подтекст.

В средата на май Съединени американски щати заплашиха да слагат Huawei в черен лист на американските компании, на които се не разрешава да продават американски технологии без особено позволение, заради съображения за националната сигурност. Администрацията на Тръмп подозира Huawei в шпионаж в интерес на Пекин, а китайската компания изрично отхвърля това.

По-рано през днешния ден президентите на Съединени американски щати и на Китай оповестиха помирение в комерсиалната и софтуерната си война, като Вашингтон се отхвърли да таксува с още мита китайски вносни артикули. Двете страни се договориха да възобновят диалозите за реализиране на огромно комерсиално съглашение, само че не показаха съответен график, нито детайлности за отстъпките, които са им разрешили да възобновят полемиките. Големите софтуерни упоритости на Китай би трябвало да са едно от основните досиета в тези договаряния.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР