Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще признае Йерусалим за столица

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще признае Йерусалим за столица
Коментари Харесай

Официално: Тръмп признава Йерусалим за столица на Израел

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще признае Йерусалим за столица на Израел. Това оповестиха във вторник представители на Белия дом.

"Президентът ще разгласи, че държавното управление на Съединени американски щати признава Йерусалим за столица на Израел .

Той преглежда това като признание на действителността ", означават от Белия дом.

Решението на Тръмп, което ще промени света

Очаква се Тръмп да разгласи решението си през днешния ден в 13.00 ч. локално време.

"Йерусалим е столица на еврейския народ, на еврейската религия от антични времена ", разясняват те. "В Йерусалим е израелското държавно управление, правосъдната власт в лицето на Върховния съд ".

Trump to recognise Jerusalem as Israel's capital and move US embassy – White House https://t.co/HqcJuloTnh
— Alessandro Maran (@MaranAlessandro) 6 декември 2017 година
Според представителя на Белия дом президентът схваща, че статутът на Йерусалим "е доста внимателен въпрос ", а посолството на Съединени американски щати няма да бъде преместено незабавно там.

Палестинското ислямистко придвижване Хамас съобщи, че оповестеното желание на Тръмп да реалокира посолството на Съединени американски щати в Израел от Тел Авив в Ерусалим минава "всички червени линии ", съобщи Франс прес.

„ Хамас “ към този момент не желае заличаването на Израел

Исторически поврат: Организация на обединените нации осъди еврейските поселения

Хамас прикани палестинците на проява в петък, разгласен за "ден на гнева ".

"С признаването от американската администрация на окупирания Ерусалим за столица на окупатора и с преместването на посолството й всички червени линии са преминати ", съобщи водачът на Хамас Исмаил Хания в писмо до арабските и мюсюлмански държавни водачи.

Palestinians declare 'days of rage' over Trump's Jerusalem decision as Israel braces for violence https://t.co/VYk1W8zYcV #Israel #Trump #Palestine #Hamas #Jerusalem
— Vasudevan Sridharan (@Vasu_Sridharan) 6 декември 2017 година
Статутът на Йерусалим е един от основните проблеми в палестино-израелския спор. Израел завзема източната част на Йерусалим по време на войната през 1967 година. Те настояват, че Йерусалим е единна и неделима столица на Израел. Палестинците желаят да създадат източната част на града столица на своя страна.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР