Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще приеме колегите си от

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще приеме колегите си от
Коментари Харесай

Тръмп ще приеме президентите на трите балтийски републики на 3 април


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще одобри сътрудниците си от трите балтийски републики на 3 април. Той ще разиска с тях в Белия дом сигурността и икономическото съдействие, съобщи Франс прес, като се базира на естонското президентство.

Във Вашингтон президентите на Естония, Латвия и Литва ще вземат участие и в стопански конгрес в столицата на Съединени американски щати.

Тази година трите балтийски републики честват един век самостоятелност от Руската империя. Естония, Латвия и Литва, които след това биват присъединени към Съветския съюз, още веднъж стават самостоятелни страни след неговото раздробяване и се причисляват към Европейския съюз и НАТО.

Трите балтийски републики са на път да изпълнят поставената от Алианса цел да изразходват 2 % от Брутният вътрешен продукт за защита. Тръмп категорично прикани страните от НАТО да покрият този аршин.

Президентът на Съединени американски щати се срещна с сътрудниците си от трите балтийски републики през юли предходната година във Варшава.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР