Президентът на САЩ Доналд Тръмп представлява едно от най-големите предизвикателства

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп представлява едно от най-големите предизвикателства
Коментари Харесай

Туск: Тръмп е може би най-трудното предизвикателство за Европа

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съставлява едно от най-големите провокации пред Европейския съюз, тъй като той " се моли " за разпадането на блока, съобщи в сряда ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск.
Тръмп приветства неведнъж решението на Англия да напусне Европейски Съюз, определяйки в това време Европа като " търговски зложелател " и поставяйки под въпрос полезността на трансатлантическия защитителен съюз НАТО.
" За пръв път в историята има американски президент, който е намерено срещу обединена Европа. Той поддържа Брекзит и се моли за разпад на Европейския съюз ", съобщи Доналд Туск в изявление за немски седмичник Die Zeit, представено от БНР.
Туск показа своя адаш Тръмп като решен да отслаби Европейски Съюз и уточни, че той е " може би най-трудното предизвикателство " пред Европа.
Интервюто на Доналд е в края на неговия петгодишен мандат като ръководител на Европейския съвет и откакто преди дни той беше определен за водач на Европейската национална партия.
Туск ще бъде завещан на управителния пост в Европейски Съюз от някогашния министър председател на Белгия Шарл Мишел.
Новата Европейска комисия пък ще бъде управлявана от немския реакционер Урсула фон дер Лайен, като водената от нея комисия беше утвърдена от Европейския парламент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР