Президентът на САЩ Доналд Тръмп отбеляза 19-ата годишнина от терористичните

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отбеляза 19-ата годишнина от терористичните
Коментари Харесай

Тръмп с патриотично послание във връзка с 19-ата годишнина от 11 септември

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп означи 19-ата годишнина от терористичните набези на 11 септември 2001 година с патриотично обръщение.

"Независимо от опасността, без значение какви са възможностите, Америка постоянно ще се изправи, горда и ще отвърне на удара ", съобщи Тръмп.

Той произнесе тирада в Шанксвил, щата Пенсилвания, където отвлеченият от терористи Полет 93 се разруши отвън обитаемо място, евентуално след битка сред похитителите и пасажери, при което умират всички 40 души на борда.

Тръмп изрази респект към близо 3000-те жертви при четирита атентата в Шанксвил, Ню Йорк и Пентагона.

"Към членовете на фамилиите на пасажерите на Полет 93, през днешния ден сърцата на всички американци бият в ритъма на вашите ", съобщи президентът на Съединени американски щати. "Вашата болежка и тъга са обща тъга на цялата нация. Въпреки че не можем да изтрием болката ви, ние можем да помогнем да носите бремето си. "

Тръмп акцентира единството, проявено от американците след 11 септември.

"Това беше единение, основаващо се на обич към фамилиите ни, грижа за съседите, преданост към съгражданите, горделивост с нашето велико знаме, признателност към нашата полиция и първите откликващи се при рецесии, религия в Бог и отвод да преклоним волята си пред откачени сили на принуждение, заплашване, насилничество и зло ", сподели той.

Кандидатът на демократите за президент на Съединени американски щати на изборите през ноември Джо Байдън ще посети Шанксвил по-късно през днешния ден, откакто се включи в провежданата всяка година гала на мястото в Ню Йорк, където се издигаше Световният търговски център. Там той се поздрави с вицепрезидента републиканец Майк Пенс.

Пристигайки за церемонията в Ню Йорк, Байдън потупа по рамото Пенс, с цел да го приветства. След това двамата политически противници се поздравиха с лакти - жест, станал известен след началото на пандемията от новия ковид.

Програмата на церемониите през днешния ден не планува президентът републиканец и неговият противник от демократите на изборите на 3 ноември да се засекат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР