Президентът на САЩ Доналд Тръмп официално въведе във въоръжение 11-ят

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп официално въведе във въоръжение 11-ят
Коментари Харесай

Тръмп заплаши враговете на САЩ с нов ядрен самолетоносач

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп публично вкара във въоръжение 11-ят американски самолетоносач и първият от ново потомство с нуклеарно задвижване, заяви Франс прес.

" Американската стомана и американските ръце създадоха обръщение от 100 000 тона към света. Американското господство не знае граници ", съобщи Тръмп на церемонията във военноморската база в Норфък, щата Вирджиния.

" Към които и хоризонти да се насочи този транспортен съд, съдружниците ни ще спят умерено, а враговете ни ще треперят от боязън ", съобщи президентът на Съединени американски щати на церемонията по публично приемане на кораба от военноморските сили.

Сред присъстващите на церемонията бяха някогашните министри на защитата Доналд Ръмсфелд и Дик Чейни.

Новият самолетоносач " Джералд Форд " е кръстен на 38-ия президент на Съединени американски щати. Строежът му стартира през 2009 година и трябваше да приключи през септември 2015 година на цена от 10,5 милиарда $, само че този бюджет бе надхвърлен с над 20% и доближи 12,9 милиарда $.



Новият самолетоносач е първият от клас " Джералд Форд ", който заменя досегашния клас самолетоносачи " Нимиц ". Следващият от това ново потомство е самолетоносачът " Кенеди ", чийто градеж към този момент е почнал. Военоморските сили на Съединени американски щати желаят да усилят флота си до 12 самолетоносача до 2031 година

Никоя друга страна няма такава военноморска мощ. Русия и Франция имат по един самолетоносач, а Китай вкара във въоръжение втория си, само че той още не е в оперативна подготвеност.



Самолетоносачът " Джералд Форд " ще е в оперативна подготвеност през 2020 година, а първото му разрастване е планувано за 2022 година Той е с дължина 333 метра и екипаж от 4460 души и е задвижван от два нуклеарни реактора.

Новият му вид катапулт за самолети, електронен, а не парен, ще обезпечи 25% повече излитания за 75-те самолета и хеликоптери, а подобренията разрешават по-лесна поддръжка с екипаж от 500 души по-малко по отношение на самолетоносачите от клас " Нимиц ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР