Президентът на САЩ Доналд Тръмп моментално реагира на заявлението на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп моментално реагира на заявлението на
Коментари Харесай

Доналд Тръмп предложи на Apple за избягване на новите мита да прехвърли производството си от Китай в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп мигновено реагира на заявката на компанията Apple, че заради въведените нови мита във връзка с Китай, нейната продукция може осезателно да нарастне.

Тръмп съобщи, че най-лесното решение на този проблем е Apple да трансферира производството си от Китай в Съединени американски щати. Както нормално, президентът заяви за това в своя Twitter акаунт.

„Цените на продуктите на Apple ще набъбнат поради големите мита, с които ние можем да обложим Китай. Но има напълно просто решение, с което се подразбират нулеви мита и огромни данъчни тласъци. Произвеждайте своите мобилни устройства в Съединени американски щати, а не в Китай! Още в този момент започнете да изграждате нови фабрики и да разкривате нови работни места!“ – написа Тръмп.



Да напомним, че администрацията на Тръмп има намерение да вкара 10% мита върху стоките, създадени в Китай. Далеч не всички участници в IT пазара поддържат проектите на Доналд Тръмп.

„Нашата угриженост за новите налози е в това, че те в действителност най-силно ще ударят стопанската система на Съединени американски щати и американския консуматор.

По този метод държавните мита ще се трансфорат в налози точно за американските производители посредством увеличението на цената на продукцията на Apple, употребена в ежедневния живот“ – отговори Apple.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР