Президентът на САЩ Доналд Тръмп е виновен за смъртта на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е виновен за смъртта на
Коментари Харесай

Коронавирус: Ноам Чомски обвини Тръмп, че е виновен за смъртта на хиляди американци

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е отговорен за гибелта на хиляди американци, като употребява пандемията от новия ковид, с цел да усили възможностите си да бъде избран отново и по непочтен метод да усили облагите на огромния бизнес. Това разгласи проф. Ноам Чомски, представен от " Гардиън ".

В изявление за английското издание радикалният интелектуалец твърди, че американският президент удря междинните американци в гърба, като се преструва, че е избавител на страната по време на най-тежката здравна рецесия от най-малко 100 години.

Той сподели, че Тръмп, който ще търси преизбиране по-късно тази година, е понижил държавното финансиране на опазването на здравето и проучванията на инфекциозните болести в интерес на заможните корпорации.

Чомски сподели: " Това е нещо, което Тръмп прави всяка година от мандата си, намалявайки го още повече. Така че [планът му е] дано продължим да го редуцираме, дано продължим да се уверим, че популацията е толкоз уязвимо, колкото можем да го създадем, че то може да страда колкото е допустимо повече, само че несъмнено ще усили облагите за главните си гласоподаватели в благосъстояние и корпоративна мощност. "

Чомски сподели още, че президентът се е отказал от отговорностите си, като е принудил обособените шефове на страната да поемат отговорност за битката с вируса: " Това е страхотна тактика за ликвидиране на доста хора и възстановяване на неговата изборна политика. "

Попитан да обясни дали той счита Тръмп за отговорен в гибелта на американците, той сподели: " Да, само че е доста по-лошо от това, тъй като същото е в интернационален проект. За да се опита да прикрие незаконните си офанзиви против американския народ, които се случват през цялото това време, той се пробва да откри изкупителни жертви. "

Професорът съобщи, че решението на Тръмп да замрази заплащанията към Световната здравна организация ще докара до гибел в Йемен и на целия африкански континент.

Чомски говореше в изявление, с цел да означи старта на Прогресивния интернационал, световна самодейност за сливане, образуване и активизиране на прогресивни сили по целия свят.

Първо призован от Берни Сандърс, сенаторът от Вермонт и Янис Варуфакис, някогашният гръцки финансов министър, цели да ускори битката против възходящия напредък на десни популистки придвижвания по целия свят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР