Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че според постъпващите данни

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че според постъпващите данни
Коментари Харесай

Байдън: Ураганът Иън може да е най-смъртоносният в историята на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че съгласно постъпващите данни ураганът Иън, който удари американския щат Флорида, може да е предизвикал обилни човешки жертви , съобщи АП.

" Това може да е най-смъртоносната стихия в историята на Флорида. Данните, с които разполагаме, не са дефинитивно ясни, само че постъпващите известия сочат, че може да има обилни човешки жертви ". Това сподели Байдън на конференция в централата на Федералната организация за ръководство на изключителните обстановки.
 Иън може да провокира екологична злополука във Флорида
Иън може да провокира екологична злополука във Флорида

Преливане на утайници с фосфати

Байдън също по този начин даде обещание поддръжка на локалните управляващи, като съобщи, че федералното държавно управление ще покрие всички разноски за почистване на отломките и възобновяване на публичните здания.

Правителството ще окаже поддръжка и на хората с разрушени или развалени домове.

ABC News оповестява, че досега е доказана гибелта на минимум девет души във Флорида в резултат на урагана Иън.

Комисарят на окръг Шарлот Крис Констанс съобщи пред малкия екран, че в окръга са починали шестима души. Два смъртни случая са доказани и в окръг Сарасота. Един човек е умрял в окръг Волусия.

Междувременно губернаторът на щата Робърт ДеСантис съобщи, че към момента не може да удостовери нито един от смъртните случаи , за които оповестяват локалните управляващи. " Очакваме да има смъртни случаи поради този вихър ", добави той.

Въпреки това ДеСантис съобщи, че до момента са доказани над 700 спасявания, " само че евентуално те са доста повече ".

Според уеб страницата Power Outage.us повече от 2,3 милиона консуматори във Флорида към момента са без ток.
 Ураганът Иън отслабна до първа категория Обновена
Ураганът Иън отслабна до първа категория

Над два милиона души останах без електричество

Когато в сряда Иън доближи Флорида, той беше оценен като мощ от категория 4 от петстепенната канара. Поривите напразно доближиха скорост от 250 км/ч.

По данни на Националния център за ураганите на Съединени американски щати от четвъртък вечерта Иън е измършавял до първа категория, като оптималните ветрове са достигнали 75 благи в час (120 км/ч).

Метеоролозите обаче предизвестяват, че Иън се движи към щатите Южна и Северна Каролина и Джорджия . Очакват се мощни ветрове, проливни дъждове и животозастрашаващи наводнения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР