Вицепрезидентът на Иран Мохсен Мансури потвърди смъртта на президента Ибрахим

...
Вицепрезидентът на Иран Мохсен Мансури потвърди смъртта на президента Ибрахим
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на Иран потвърди смъртта на Ибрахим Раиси

Вицепрезидентът на Иран Мохсен Мансури удостовери гибелта на президента Ибрахим Раиси в изказване в обществените мрежи и по държавната телевизия.

Преди това държавната телевизия заяви, че от хеликоптера на президента Ибрахим Раиси " няма признаци на живот " . Това са открили пристигнали на място избавителни екипи. По-рано участващ в издирвателната интервенция турски дрон съумя да. Това беше първата дефиниция, употребена публично от управляващите. Първите известия гласяха за " твърдо кацане " на хеликоптера - дефиниция, която се употребява, с цел да се избегне социална суматоха при произшествия.

" Ройтерс " също по този начин оповестява, че хеликоптерът е " изцяло изгорен " при злополуката, като се базира на ирански чиновник. 

" Хеликоптерът на президента Раиси е изцяло изгорен при злополуката... за жалост се допуска, че всички пасажери са починали ", съобщи формалният представител на Техеран.

Ръководителят на иранското сдружение на Червения полумесец съобщи пред държавната телевизия, че ситуацията не е " положително " .

Спасителите са стигнали до хеликоптера , съобщи пред държавните медии ръководителят на иранското сдружение на Червения полумесец Пирхосейн Коливанд.
 The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв
The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Информацията не се оповестява, защото може да докара до безпорядък в страната

Той сподели, че те се намират на към 2 км от мястото , където се допуска, че е станало твърдото кацане.

Иранските държавни медии оповестяват, че хеликоптерът на президента Раиси се е разрушил в планински връх . Разпространените фрагменти демонстрират мястото на злополуката със самолета измежду дърветата покрай върха на планината.

По-рано националната телевизия спря всички постоянни стратегии, с цел да покаже молебствия за Раиси в цялата страна.

Все още няма публична информация за причината за злополуката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР