Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че не е наясно

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че не е наясно
Коментари Харесай

Байдън не знае какво има в намерените документи от мандата му като вицепрезидент

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че не е наясно със наличието на откритите по-рано от юристите му класифицирани документи от времето, когато е бил вицепрезидент - книжата бяха открити във вашингтонски мозъчен концерн.

" Бях осведомен за това изобретение и с изненада научих, че има някакви държавни документи, които са били занесени там, в този офис. Но не зная какво има в документите. " - сподели той пред кореспонденти след среща на върха в Мексико сити.

В Центъра за дипломация и световна ангажираност, открит през 2018 година с поддръжката на Университета на Пенсилвания, бяха открити към 10 класифицирани документа от времето на вицепрезидентския мандат на Джо Байдън, заяви по-рано Си Би Ес. 

Както удостовери Белият дом, документите са открити от юристите на Байдън на 2 ноември 2022 година преди междинните избори за Конгрес на Съединени американски щати, след което са докладвани на Националния списък на Съединени американски щати, където би трябвало да бъдат предадени всички сходни документи. Националният списък осведоми Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, което стартира следствие по какъв начин класифицираните документи са попаднали в постройката на мозъчния концерн. Прегледът е предварителна стъпка, след която ръководителят на Министерството на правораздаването ще би трябвало да реши дали е належащо по-нататъшно следствие и да назначи специфичен прокурор, който да прегледа случая. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР