Президентът на САЩ Джо Байдън призовава Конгреса на страната да

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призовава Конгреса на страната да
Коментари Харесай

Байдън поиска 3-месечна данъчна ваканция за горивата

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън приканва Конгреса на страната да спре федералните налози върху бензина и дизела за три месеца , заяви " Блумбърг ".

" Като спрем федералния налог върху газа от 18 цента за идващите 90 дни, можем да понижим цената на газа и да донесем малко облекчение на фамилиите ", сподели Байдън в сряда в Белия дом.

Според The Washington Post икономистите и конгресмените и от двете партии изразили по-скоро песимизъм по отношение на предлагането.

Спирането на налога върху газа ще подтиква търсенето , което може да увеличи цената на газа още повече . Така, предлагането на Байдън ще се окаже положително за петролните компании, само че не и за потребителите, към чието облекчение са ориентирани такива оферти.
 Съединени американски щати протягат ръка на петрола си от стратегическия си запас
Съединени американски щати протягат ръка на петрола си от стратегическия си запас

Опит за събаряне на цените

Байдън сподели още, че щатите, доста от които се радват на бюджетни остатъци посредством частично на федералния тласък за пандемия, също би трябвало да спрат личните си налози върху газа.

Той прикани рафинериите и търговците на бензин да се уверят, че " всеки цент " от данъчната почивка отива за потребителите.

" Вашите клиенти, американският народ, те се нуждаят от облекчение в този момент ", сподели Байдън.

Той не отговори на въпроси след изявленията си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР