Президентът на САЩ Джо Байдън призова Общото събрание на ООН

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призова Общото събрание на ООН
Коментари Харесай

Байдън: Русия вярва, че светът ще се умори

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани Общото заседание на Организация на обединените нации да спре " наглата експанзия " на Русия в Украйна, като съобщи, че в противоположен случай независимостта на всички страни ще бъде изложена на риск.

" Трябва да се противопоставим на тази нагла експанзия през днешния ден, с цел да възпрем други бъдещи агресори на следващия ден ", сподели Байдън в речта си.

" Русия има вяра, че светът ще се умори и ще ѝ разреши да издевателства над Украйна без последици. Но аз ви запитвам следното: Ако изоставим главните правила на Устава на Организация на обединените нации, с цел да успокоим един агресор, може ли някоя страна членка да се усеща уверена, че е предпазена? Ако позволим Украйна да бъде разчленена, обезпечена ли е независимостта на която и да е нация? “.



" Ето за какво Съединените щати, дружно с нашите съдружници и сътрудници по света, ще продължат да поддържат смелия народ на Украйна, до момента в който той пази своя суверенитет и териториална целокупност - и своята независимост ”, добави Байдън.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР