Президентът на САЩ Джо Байдън подписа в сряда изпълнителна заповед,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа в сряда изпълнителна заповед,
Коментари Харесай

Байдън подписа за нулевите въглеродни емисии до 2050 г.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа в сряда изпълнителна заповед, задаваща задачата пред американската стопанска система за нулеви въглеродни излъчвания до 2050 година, съобщи New York Post. Това се случи при закрити порти, без обществена гала.

Въпреки че наподобява упорит, този проект бе нападнат към този момент от природозащитниците, които настояват, че още единствено осем години при актуалните равнища на излъчвания ще обрекат ​​Земята на опустошително изменение на климата.

Байдън не загатна смелата цел по време на тирада за инфраструктурата в Канзас Сити, щата Мисури, или до момента в който приказва с кореспонденти на поляната на Белия дом в сряда.

Но републиканците и демократите, които съставляват региони, богати на залежи на въглища и газ, евентуално ще се борят против новите правила.

По-рано тази година огромните американски производители на коли се причислиха към устрема на Байдън за електрически транспортни средства, откакто преди този момент се бориха със стандартите за горивна успеваемост за нови коли, задвижвани с газ.

Предстоящият проект за обществени разноски на Байдън, наименуван Законът за възобновяване на по-добри условия, ще вложи 555 милиарда $ за екологични стратегии - в това число отстъпки от 12 500 $ за закупуване на електрически транспортни средства. Неговият законопроект за двупартийна инфраструктура за 1,2 трилиона $ включва 7,5 милиарда $ за станции за зареждане на електрически транспортни средства и 5 милиарда $ за електрически рейсове и рейсове с ниски излъчвания.
 66 страни дават обещание нулеви излъчвания на CO2 до 2050-а
66 страни дават обещание нулеви излъчвания на CO2 до 2050-а

Жизненоважна цел за попречване на пагубни климатични промени

Белият дом също ще обнови автопарка си.

Припомняме, че при започване на ноември, с климатичната рецесия не е просто императив, а една от най-големите стопански благоприятни условия на нашето време. Когато мисли за климата, той мисли за работни места и знае, че решителните дейности ще допринесат за стопанските системи и работните места вкъщи

Байдън се ангажира да подтиква развиването на чиста световна стопанска система и да основава нови обединения и партньорства за това. Въз основа на стартирането в Г-7 през юни 2021 година на Build Back Better World - насочено към полезности, висок стандарт и транспарантно партньорство за инфраструктура за катализиране на вложенията в инфраструктура и икономическия напредък - администрацията на Байдън поставя старания в цялото държавно управление и сътрудници от цялостен ​​свят, светът да активизира обществени и частни финанси за стопански напредък и развиване, съобразени с климата.

В международен мащаб Международната организация по енергетика пресметна, че прекосяването към нулева стопанска система ще сътвори 30 милиона работни места по целия свят до 2030 година в енергетиката, строителството и автомобилния бранш, 65% от които ще бъдат висококвалифицирани работни места.
 Рекордни равнища на въглеродните излъчвания през 2020 година макар пандемията
Рекордни равнища на въглеродните излъчвания през 2020 година макар пандемията

Световната метеорологична организация скептична, че светът ще извърши задачите на Парижкото споразумение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР