Президентът на САЩ Джо Байдън подписа нов пакет военна помощ

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа нов пакет военна помощ
Коментари Харесай

САЩ ще доставят допълнителни реактивни системи за залпов огън HIMARS на сражаваща се Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа нов пакет военна помощ за Украйна в размер на $400 млн. Според почитан представител на Пентагона, оръжията в тази доставка ще дадат в допълнение софтуерно предимство на Киев във войната му с Москва.

Това са спомагателни високомобилни и съвременни реактивни системи за залпов огън HIMARS. Съединени американски щати ще доставят още 4 единици от тях, с което общият им брой ще доближи 12. РСЗО HIMARS към този момент " работят " на терен от десетина дни и резултатите от бойните им качества са впечатляващи. Повече от 100 украински военни са подготвени за могат да обслужват високотехнологичната система.

В този транш военна помощ ще бъдат включени също три тактически бойни машини, противобатарейни системи, муниции, аварийни елементи и друго съоръжение. Новите муниции, които ще бъдат доставени имат същите благоприятни условия като снарядите М982 Excalibur, които се насочват с GPS и обезпечават съкрушителна хирургична акуратност на гаубиците П777, които Вашингтон към този момент изпрати.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР