Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че демокрацията е застрашена

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че демокрацията е застрашена
Коментари Харесай

Джо Байдън с послание до Путин: Ние няма да си тръгнем

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че демокрацията е застрашена вкъщи и в чужбина, като назова позицията на някогашния американски президент Доналд Тръмп във връзка с НАТО неприемлива в своята Реч за положението на Съюза, целяща да ускори контраста във възгледите с възможния му противник републиканец на президентските избори през 2024 година, съобщи Ройтерс.

Байдън, който приказва пред взаимна сесия на Камарата на представителите и членовете на Сената на Съединени американски щати, стартира изявлението си, като насочи директна рецензия към Тръмп за думите, с които той предложения съветския президент Владимир Путин да нахлуе в други страни членки на НАТО, в случай че те не изразходват повече средства за защита.

" Сега моят предходник, някогашен президент републиканец, сподели на Путин, изтъквам: " Правете каквото желаете ", уточни Байдън. " Мисля, че това е възмутително, рисково и недопустимо ", акцентира американският президент.

Байдън, който упорства Конгресът на Съединени американски щати да обезпечи в допълнение финансиране на Украйна за нейната война с Русия, имаше също и обръщение за Путин:

" Ние няма да си тръгнем ", съобщи той.

Президентът се опита да ускори контраста с Тръмп, възможният му противник републиканец за изборите на 5 ноември, във връзка с демокрацията, правото на аборт и стопанската система по време на речта, която демократите считат като огромен късмет за Байдън настоятелно да отбрани позицията си за втори мандат на президентските избори пред извънредно огромна телевизионна публика от милиони американци.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР