Президентът на САЩ Джо Байдън не се стреми да проведе

...
Президентът на САЩ Джо Байдън не се стреми да проведе
Коментари Харесай

Блинкен: Байдън няма планове за среща с Путин по време на срещата на Г-20 - Топ новини

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън не се стреми да организира двустранна среща с съветския си сътрудник Владимир Путин в коридорите на срещата на Г-20 в Индонезия, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, представен от ТАСС.

В стенограмата на изявление за CBC, публикувана от Държавния департамент на Съединени американски щати, Блинкен дава негативен отговор на въпроса дали американският водач възнамерява двустранна среща от този тип. Според него съветското управление няма „ никакъв интерес от какъвто и да е тип смислена дипломация “.

„ Така че, в случай че имаше място за смислена дипломация, щяхме да го вземем. Но не виждаме това. И във всеки случай това би трябвало да се реши непосредствено сред Русия и Украйна. Така че, в случай че Русия в действителност желае да приказва и е съществено за това, би трябвало да се приказва с украинското държавно управление “, добави той.

В края на октомври украинският президент Владимир Зеленски издаде решение на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна за невъзможността за договаряния с съветския президент Владимир Путин.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи, че в отговор на искане на републиките от Донбас е взел решение за осъществяване на специфична военна интервенция в Украйна. Той акцентира, че Москва не възнамерява да окупира украински територии, а вместо това възнамерява да демилитаризира и денацифицира страната. В отговор Западът стартира да вкарва широкообхватни наказания против Русия и да доставя оръжия и военни транспортни средства на Киев на стойност милиарди долари към този миг.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР