Президентът на САЩ Джо Байдън нареди вчера да бъдат освободени

...
Президентът на САЩ Джо Байдън нареди вчера да бъдат освободени
Коментари Харесай

Байдън освободи 50 милиона барела петрол от стратегическите резерви

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подреди през вчерашния ден да бъдат освободени от стратегическия запас 50 милиона барела нефт. Надеждите са, че това ще помогне за понижаване на цената на горивата, действайки в съгласуваност с други страни огромни консуматори на сила, в това число Индия, Обединеното кралство и Китай, съобщи Асошиейтед прес.

Американското решение e ориентирано към международните енергийни пазари, само че задачата му е също по този начин да се помогне на американците да се оправят с по-високата инфлация и повишаващите се цени на бензина преди Деня на благодарността и пътуванията по време на зимните празници.

Сега един галон (3,8 литра) бензин коства към 3,40 $, което съгласно Американската автомобилна асоциация е с над 50 % повече от преди една година.

" Общите ни дейности няма да решат за един ден казуса с високите цени на бензина, само че те са значими и ще трансформират обстановката ", сподели Байдън в тирада от Белия дом. " Ще е належащо време, само че не след дълго, когато зареждате, ще видите понижаване на цената на бензина ", увери той.

Пускането на пазара на количества от запаса ще стартира през втората половина на декември.

Пазарите чакаха новината, само че съгласно някои специалисти това е краткотрайно решение, което няма да докара до продължително намаляване на цените.

Малко преди Съединени американски щати да разгласят решението си, Индия заяви, че ще освободи 5 милиона барела от стратегическите си запаси. Британското държавно управление удостовери, че ще пусне от запасите си до 1,5 милиона барела.

Такива дейности ще подхващат също Япония и Южна Корея. Но Русия, Саудитска Арабия и други страни от Залива ясно дадоха да се разбере, че ще управляват доставките, с цел да държат към този момент цените високи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР