Президентът на САЩ Джо Байдън каза в сряда, че ксенофобията

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза в сряда, че ксенофобията
Коментари Харесай

Байдън обвини ксенофобията за икономическите проблеми на Китай, Япония и Индия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели в сряда, че " ксенофобията " от Китай до Япония и Индия спъва техния напредък, защото той твърди, че миграцията е добра за стопанската система на Съединени американски щати, оповестява " Ройтерс ".

" Една от аргументите, заради които стопанската система ни пораства, е поради вас и доста други. Защо? Защото приветстваме имигрантите ", сподели Байдън.

Извлението му бе напраено по време на събитие във Вашингтон за набиране на средства за акцията му за преизбиране през 2024 г . и отбелязване на началото на азиатските американци, локалните хавайци и Месец на наследството на тихоокеанските островитяни.

" Защо Китай закъса толкоз зле стопански, за какво Япония има проблеми, за какво Русия, за какво Индия, тъй като те са ксенофобски. Те не желаят имигранти. Имигрантите са това, което ни прави мощни. ", попита той. 

Международният валутен фонд предвижда предишния месец, че растежът на всяка страна ще се забави през 2024 година по отношение на миналата година, вариращ от 0,9% във високоразвитата Япония до 6,8% в Индия.

В Съединени американски щати ще нарасне с 2,7%, малко по-бързо от темпа от 2,5% предходната година. Много икономисти приписват по-доброто от предстоящото показване частично на мигрантите, които уголемяват работната мощ в страната.
 Тръмп: Имигрантите
Тръмп: Имигрантите " тровят кръвта на нашата страна "

Нови нападки от някогашния президент против Байдън

Притесненията по отношение на незаконната миграция се трансфораха в главен въпрос за доста гласоподаватели в Съединени американски щати преди президентските избори през ноември.

Байдън, който осъди реториката на републиканския си конкурент Доналд Тръмп като антиимигрантска, работи за по-добри стопански и политически връзки със страни, в това число Япония и Индия, с цел да противодейства на Китай и Русия в международен мащаб.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР