Президентът на Сърбия Александър Вучич пристига в Москва за среща

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич пристига в Москва за среща
Коментари Харесай

Александър Вучич: Благодарение на Русия Сърбия избегна клеймото на народ, извършил геноцид

Президентът на Сърбия Александър Вучич идва в Москва за среща с съветския си сътрудник Владимир Путин, чийто четвърти мандат стартира през вчерашния ден. Двамата водачи ще вечерят дружно, а на следващия ден Вучич ще участва на парада на успеха на Червения площад.

Очаква се Владимир Путин и Александър Вучич да обсъдят косовския проблем, плана за газопровод „ Турски поток “, енергетиката и стопанската система.

В навечерието на визитата си Вучич съобщи, че с помощта на Русия Сърбия е избегнала „ клеймото на народ, направил геноцид “, за което персонално е признателен на съветското управление. Става дума за ветото на Русия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации през 2015 година върху проекторезолюция за Сребреница. Документът предвиждаше да признае за геноцид избиването там на 8000 мъже и момчета мюсюлмани през юли 1995 година

По време на вчерашното си посещаване в Анкара Вучич съобщи, че страната му се нуждае от газопровода „ Турски поток “. Проектът планува построяването на две линии с мощ 15,75 милиарда кубични метра всяка. Първата е предопределена за турските консуматори, а втората би трябвало да обезпечи газ за Югоизточна Европа. Газпром преглежда два разновидността за трасето: единият минава през България и Сърбия, а вторият – през Гърция и Италия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР