Президентът на Съединените щати Джо Байдън посрещна министър-председателя на Швеция

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън посрещна министър-председателя на Швеция
Коментари Харесай

Байдън: САЩ подкрепят членството на Швеция в НАТО

Президентът на Съединените щати Джо Байдън посрещна министър-председателя на Швеция Улф Кристершон в Белия дом. Поканата за аудиенция е знак на взаимност, защото Съединените щати упорстват за влизането на скандинавската страна в НАТО. Посещението се случва седмица преди срещата на върха на алианса във Вилнюс.

 
Съединените щати изцяло поддържат участието на Швеция в НАТО. Швеция ще направи нашия алианс по-силен, защото има същите полезности като нас. Аз в действителност чакам с неспокойствие вашето участие.
Джо Байдън - президент на Съединени американски щати

Белият дом заяви, че Байдън и министър-председателят Улф Кристершон са разискали и засилващото се съдействие в региона на сигурността, войната на Русия в Украйна и въпроси, свързани с Китай.
Вярвам, че Швеция и Съединените щати споделят толкоз доста полезности и цели. Не на последно място, тъкмо в този момент, това се отнася и за това по какъв начин да се оправим с разноските за войната в Украйна. Благодаря Ви за Вашето водачество, за трансатлантическото единение, за чието определяне направихте толкоз доста.
Улф Кристершон - министър-председател на Швеция

Швеция и прилежаща Финландия прекратиха дългогодишната си политика на военно необвързване, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година И двете страни подадоха молби за участие в НАТО, само че приемането на Швеция беше арестувано от Турция и Унгария.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР