Президентът на Руската федерация Владимир Путин и председателят на Китайската

...
Президентът на Руската федерация Владимир Путин и председателят на Китайската
Коментари Харесай

Путин и Си откриха важна видеосреща между управляващите партии в Русия и Китай

Президентът на Руската федерация Владимир Путин и ръководителят на Китайската национална република Си Дзинпин насочиха поздравления към 10-ото съвещание на механизма за разговор сред ръководещите партии на двете страни, което се организира посредством видеовръзка, съобщи официалната китайска организация Синхуа.

Китайската комунистическа партия и ръководещата в РФ " Единна Русия " уставовяват все по-тясно съдействие, отбелязва китайската организация. 

В приветственото си писмо Си Дзинпин, който е общоприет секретар на Китайската комунистическа партия, насочи топли поздрави към участниците в срещата. 

Си отбелаза, че измененията в света се форсират и светът е навлязъл в нов интервал на турбуленция. Китайско-руските връзки устояха тежкото тестване на изменящата се интернационална обстановка и постоянно поддържаха високо равнище на развиване, създавайки модел за нов вид връзки сред огромните страни, а тяхната стратегическа стойност за реализиране на световно устойчиво развиване стана още по-видна, посочи китайският водач. 

Следващата година се навършват 75 години от установяването на дипломатически връзки сред Китай и Русия. Китай е подготвен да работи с Русия, с цел да се възползва от историческата наклонност и да развива устойчиво китайско-руските връзки, характеризиращи се с непрекъснато добросъседско другарство, всеобхватна стратегическа съгласуваност и взаимноизгодно съдействие, тъй че дейно да насърчи развиването на двете страни и да донесе непоклатимост и позитивност в света. 

Си Дзинпин посочи, че обменът и съдействието сред Комунистическата партия на Китай и " Единна Русия " са значима част от китайско-руските връзки в новата епоха. Механизмът за разговор сред ръководещите партии в Китай и Русия се трансформира в неповторим канал и платформа за двете страни за консолидиране на политическото взаимно доверие, усилване на стратегическата съгласуваност и поощряване на взаимноизгодното съдействие. 

Надяваме се, че двете страни ще възприемат 10-ата среща на механизма за разговор като опция да показват отговорностите на огромните сили и огромните партии, да обогатят конотацията на обмена в новата епоха, да основат нова обстановка на институционализиран продан и съдействие, и поощряване на непрекъснатото развиване на връзките Китай-Русия, отбрана на справедливостта в интернационалните връзки и поощряване на построяването на общественост със споделено бъдеще за човечеството. 

Путин сподели в приветственото си писмо, че руско-китайското всеобхватно стратегическо партньорство за съгласуваност е на рекордно високо равнище. 
Двете страни взаимно предизвикват доста огромни планове за съдействие в региона на стопанската система, превоза, енергетиката, междучовешкия и културния продан, координирането на позициите и решаването на огромни интернационалните проблеми посредством двустранни канали и многостранни механизми като Шанхайската организация за съдействие и БРИКС, и поощряване на построяването на по-справедлив и либерален интернационален ред, посочи съветският водач. 

" Единна Русия " и Комунистическата партия на Китай, като ръководещи партии на двете страни, реализират градивни взаимоотношения на високо равнище, насърчавайки бързото развиване на съдействието сред двете страни в разнообразни области. Централните и локалните органи на двете страни поддържат институционализиран продан, обменят потребен опит в региона на партийното създаване, законодателството и обществото и организират задълбочени полемики по редица на практика въпроси от двустранния и интернационалния дневен ред. 

Смятам, че разговорът, извършен на 10-ата среща на механизма сред ръководещите партии на Русия и Китай, ще бъде богат на наличие и градивен и ще насърчи и задълбочи още повече ползотворното съдействие сред Русия и Китай, заключи президентът Владимир Путин. 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР