Президентът на Русия Владимир Путин прие беларуския си колега Александър

...
Президентът на Русия Владимир Путин прие беларуския си колега Александър
Коментари Харесай

Путин и Лукашенко обсъдиха интеграцията и покараха ски в Сочи

Президентът на Русия Владимир Путин одобри беларуския си сътрудник Александър Лукашенко за диалози в Сочи , оповестява АП.

Осведомителната организация отбелязва, че срещата се е провела на фона на разпространяването на медийна информация, че Лукашенко е в Русия, с цел да изиска още един заем.
 Снимка 519927
Източник:

Кремъл усили икономическата и политическата си поддръжка за Лукашенко след противоречивото му преизбиране през август 2020 година, провокирало най-големите митинги в историята на Беларус. През септември Путин разгласи, че Москва ще даде на съседа си

По-рано този месец вестник " Комерсант " писа, базирайки се на държавни източници, че по време на визитата на Лукашенко в Русия ще бъде разискван още един заем, само че този път от над 3 милиарда $. Беларуският водач отхвърли информацията предходната седмица и разяснява, че нищо няма да желае.
 Снимка 519926
Източник:

Двамата водачи се срещнаха в Сочи. Преди началото на диалозите те подчертаха околните стопански и културни връзки сред двете страни.

Путин акцентира, че Русия остава най-големият търговски и стопански сътрудник на Беларус . Лукашенко благодари на Москва за икономическата поддръжка и добави, че вложените средства в беларуската стопанска система са добре изхарчени.

Беларуският водач също похвали съветската ваксина " Спутник V ". Той сподели, че производството на съветската ваксина в Беларус ще стартира през март и добави, че Беларус ще стартира да създава своя ваксина против ковид от есента.

Руски медии осведомят, че двамата са разискали двустранните връзки и съответно обстановката с ковид и интеграцията на двете страни.

Двамата водачи не пропуснаха и да разхлабен. Путин и Лукашенко караха ски в Сочи.

На 9 август 2020 година . Спорните избори провокираха най-големите антиправителствени демонстрации в 26-годишното ръководство на 66-годишния Лукашенко.

, , Англия и Канада постановиха наказания на държавното управление на Лукашенко, което

Протестиращите имат вяра, че политическият дилетант Светлана Тихановска е същинският победител. 38-годишната Тихановска , откакто публично приключи на второ място на президентските избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР