Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за начало на

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за начало на
Коментари Харесай

Путин подписа указ за пролетната военна мобилизация

Президентът на Русия Владимир Путин подписа декрет за начало на рутинната пролетна наборна акция, с който 150 000 жители се приканват на наложителна военна работа, излиза наяве от документ, оповестен на уеб страницата на Кремъл.

Всички мъже в Русия са задължени да преминат едногодишна военна работа или равностойно образование по време на висшето обучение, считано от 18-годишна възраст.

През юли долната камара на съветския парламент гласоподава за увеличение на оптималната възраст, на която мъжете могат да бъдат призовани на работа, от 27 на 30 години. Новото законодателство влезе в действие на 1 януари 2024 година

Задължителната военна работа от дълго време е сензитивен въпрос в Русия, където доста мъже поставят огромни старания, с цел да избегнат връчването на документите за наборна военна работа.

Наборните бойци не могат да бъдат законно изпращани да се бият отвън Русия и бяха освободени от лимитирана готовност през 2022 година, която събра минимум 300 000 мъже с предходна военна подготовка, с цел да се бият в Украйна - макар че някои наборни бойци бяха изпратени на фронта поради неточност.

През септември Путин подписа заповед за приканване на 130 000 души за есенната акция, а предходната пролет Русия планираше да свика 147 000 души.

" Пролетната акция за военна готовност ще стартира на 1 април ", съобщи на брифинг почитан чиновник на Генералния щаб, вицеадмирал Владимир Цимлянски.

По думите на Владимир Цимлянски всички наборници ще отбиват едногодишната си работа на " територията на Руската федерация ".

Те " няма да бъдат изпращани на постове за разполагане на въоръжените сили в новите съветски райони ", т.е. четирите украински области (Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка), анексирани от Русия през 2022 година, и " няма да вземат участие в специфичната съветска военна интервенция ", увери Цимлиански.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР