Президентът на Русия Владимир Путин подписа нова Доктрина за енергийна

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа нова Доктрина за енергийна
Коментари Харесай

Путин утвърди нова Доктрина за енергийна сигурност на Русия

Президентът на Русия Владимир Путин подписа нова Доктрина за енергийна сигурност на Русия. Документът, който сменя доктрината от 2012 година, е оповестен на формалния интернет-портал за юридическа информация, предава ТАСС.
В съвсем 20-страничния документ се разказват в детайли провокациите и заканите в областта на енергийната сигурност, задачите, правилата, главните посоки и дилемите за застраховане на енергийна сигурност, както и нейните организационни основи, добави организация Фокус.
" Пълномащабното присъединяване на Русия в обезпечаването на интернационалната енергийна сигурност е възпрепятствано от ограниченията с ограничаващ темперамент, въведени от редица задгранични страни във връзка с Русия, в това число във връзка с петролния и газовия браншове на нейната горивно-енергийна система,както и противодействието, оказвано от редица страни и интернационалните организации на плановете в областта на енергетиката, които се осъществят с присъединяване на Русия “, се споделя съответно в документа. В цифрата на външнополитическите провокации доктрината за енергийна сигурност отнася забавянето на интернационалното търсене на запаси и растежа на производството на полутечен природен газ по света.
Отбелязва се, че Русия поддържа интернационалните старания за битка с изменението на климата, само че " смята за недопустимо да се преглеждат проблемите на изменението на климата и опазването на околната среда от пристрастна позиция, като се накърняват ползите на страните, произвеждащи сила, и съзнателно се пренебрегват аспекти на устойчивото развиване, като да вземем за пример универсалния достъп до сила и създаването на чисти енергийни технологии за въглеводороди ". Външните закани за енергийната сигурност на страната включват и потреблението от други страни на разнообразни финансови, договорни и интернационалните правни механизми в ущърб на Руската федерация, дискриминация против съветските снабдители и противозаконното отменяне на енергийни доставки от Русия.
Същата категория закани включва ограничение на достъпа на съветските организации в горивния и енергийния бранш до модерни технологии и съоръжение, както и до набиране на средства. Що се отнася до вътрешните закани и опасности, измежду тях са намаляването на качеството на депозитите, увеличението на престъпността в горивния и енергийния бранш и несъразмерната финансова тежест върху промишлеността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР