Президентът на Русия Владимир Путин определи действията на шефа на

...
Президентът на Русия Владимир Путин определи действията на шефа на
Коментари Харесай

Путин: Действията на Пригожин са предателство и измяна. Това е удар в гърба

Президентът на Русия Владимир Путин дефинира дейностите на шефа на частната военна формация „ Вагнер “ Евгений Пригожин като „ бунт и случка “, оповестяват съветските медии.

„ Прекомерните упоритости доведоха до изменничество. Предателство и измяна “, съобщи съветският президент в особено послание към нацията.

Половин денонощие откакто Пригожин се подвигна против Министерството на защитата и генералния щаб, съветският президент съпостави обстановката в телевизионно послание с 1917 година и революцията, поставила завършек на съветската монархия и довела до кървава революция.

Призова всички участници да вземат „ единствения верен избор “ и да прекратят присъединяване си в тези „ незаконни дейности “.

Путин изясни, че приказвал с командващите съветските въоръжени сили, а армията е получла всички нужни заповеди. „ Като президент и жител ще направя всичко за отбрана на конституцията “, в това число за стабилизира обстановката в Ростов на Дон, където Пригожин разгласи, че държи военни обекти.

„ Обръщам се и към тези, които с машинация или опасност вкараха в тази незаконна авантюра… Русия в този момент се бори за бъдещето си “, защото против нея е вкарана цялата „ икономическа и пропагандна машина на Запада “. Русия взема решение ориста си и в тази борба би трябвало „ обединяване на всички сили “, а за това е нужно да се
„ захвърли всичко, което ни разделя “, съобщи Путин.
„ Действия, които раздират единството ни, са дезертьорство от народа ни. Именно подобен удар бе нанесен на Русия през 1917 година “, продължи Путин, а по-късно приказва и за гражданската война: тогава „ руснаци убиват руснаци, братя – братя… Няма да позволим това да се повтори. “

Нарече „ изменничество “ дейностите тази нощ. Всеки, който води бунт и тласка страната към братоубийство в миг, когато сходни дейности са „ смъртна заплаха за Русия като нация “. По думите му „ безкрайни упоритости и персонални ползи доведоха до измяна – измяна към личната страна и собствния народ “.

„ Действията ни за отбрана от тези дейности ще бъдат жестоки. Всеки ще понесе наказване, ще дава отговор пред закона и пред народа ни “, сподели Путин.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР