Президентът на Русия Владимир Путин е готов да изпрати в

...
Президентът на Русия Владимир Путин е готов да изпрати в
Коментари Харесай

Песков: Путин е готов да изпрати в Минск делегация за преговори с Украйна

Президентът на Русия Владимир Путин е подготвен да изпрати в Минск делегация за договаряния с Украйна, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

По-рано украинският президент Володимир Зеленски изрази подготвеност да разиска с Москва безпристрастен статут на своята страна, като в същото време изиска гаранции за нейната сигурност.

Дмитрий Песков посочи, че в съветската делегация ще бъдат включени представители на министерствата на защитата и на външните работи, както и на президентската администрация.

Той напомни позицията на президента Путин, че задачата на интервенцията е “демилитаризацията ” и “денацификацията ” на Украйна. Според Песков това е неотменна част от неутралния статут.

Новината от Кремъл пристигна след телефонен диалог на Владимир Путин с китайския водач Си Цзинпин. Той е декларирал, че китайската страна  е за почитание на суверенитета и териториалната целокупност на всички страни и за съблюдаване на Устава на Организация на обединените нации.

В същото време ръководителят Си е подчертал, че би трябвало да се окажем от манталитета на Студената война и да уважаваме  законните опасения на страните в областта на сигурността.

По думите му в Европа би трябвало да бъде основан ефикасен и резистентен механизъм за сигурност. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР