Президентът на Перу Мартин Вискара назначи ново правителство. Девет от

...
Президентът на Перу Мартин Вискара назначи ново правителство. Девет от
Коментари Харесай

Президентът на Перу назначи ново правителство

Президентът на Перу Мартин Вискара назначи ново държавно управление. Девет от министрите в него са нови. Това стана три дни след разпускането на Народното събрание и свикването на предварителни парламентарни избори, съобщи Франс прес.
В новото държавно управление има 19 министри, от които 8 са дами. За министър на външните работи е назначен Густаво Меса Куадра, посланик от кариера и някогашен непрекъснат представител на Перу в Организация на обединените нации. За министър на културата беше назначен Франческо Петроци, лирически артист, определен за народен представител през 2016 година от фухимористката съпротива, преди да се дистанцира от нея.
В понеделник вечерта президентът Вискара разпусна Народното събрание, следен от опозицията и свика предварителни избори за 26 януари. Депутатите отвърнаха като гласоподаваха с болшинство отстраняването на президента за една година и замяната му с вицепрезидентката Мерседес Араос.
Тя обаче подаде оставка и се отхвърли от поста краткотрайно изпълняващ длъжността президент, която Народното събрание й повери. Президентът Вискара, който е доста известен поради "кръстоносния си поход " против корупцията, получи поддръжката на военните, губернаторите и на кметовете.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР