Президентът на Молдова Мая Санду иска да рестартира отношенията на

...
Президентът на Молдова Мая Санду иска да рестартира отношенията на
Коментари Харесай

Президентът на Молдова заяви, че смята да рестартира отношенията на страната с ЕС

Президентът на Молдова Мая Санду желае да рестартира връзките на страната с Европейски Съюз. Тя съобщи това през днешния ден на онлайн среща с молдовския дипломатически корпус в коментар за плануваното си за 18 януари посещаване в Брюксел, съобщи ТАСС.

"Европейският съюз е наш значим сътрудник, връзките с който би трябвало да рестартираме. Искаме да създадем това, като се сближим с Европейски Съюз посредством демократични промени, които да трансфорат Молдова в европейска страна ", сподели Санду. Тя означи, че е значимо Молдова да резервира и положителните си връзки с останалите сътрудници на страната.

Санду изрази паника по отношение на това, че през 2018 година Европейски Съюз замрази финансовата помощ за Молдова заради липса на прогрес в промените и многочислените корупционни кавги в течение на последните 10 години от ръководството на коалиция от проевропейски партии. По думите й към 2020 година обстановката е била усъвършенствана, само че молдовското управление "предстои да направи още доста, с цел да се върне разположението от страна на Европейски Съюз ".

Мая Санду посочи, че е от голяма важност Молдова да развива стратегически връзки със Съединени американски щати. По думите й Кишинев би трябвало да демонстрира политическа и дипломатическа взаимност със Съединени американски щати по въпросите, "по които съответстват възгледите на двете страни, а Вашингтон разчита на поддръжка от външните си сътрудници ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР