Президентът на Кралската футболна лига на Испания Хавиер Тебас отново

...
Президентът на Кралската футболна лига на Испания Хавиер Тебас отново
Коментари Харесай

ПСЖ и Сити били като хванати да пикаят в басейна

Президентът на Кралската футболна лига на Испания Хавиер Тебас още веднъж се нахвърли върху Пари Сен Жермен и Манчестър Сити, за които твърди, че нанасят непоправими провали на футболната промишленост. Както е известно от няколко дни насам, той прикани УЕФА да проверява двата клуба за нарушение на правилото на финансовия феърплей.

“Те напряко се присмиват на това предписание, а в това време съответните организации не подхващат нищо”, съобщи Тебас по време на тирада на колекция на SoccerEx.

“ПСЖ и Сити са като хванати да пикаят в басейна, а Неймар да го прави напряко от трамплина - продължи шефът на испанския футбол. - Не можем да приемем това. ПСЖ да изкарва повече пари от спонсорски контракти от Манчестър Юнайтед?! Това е невероятно, това е финансов допинг. Тук виждаме по какъв начин избрани клубове имат преимущество пред други, което обаче не идва от самите тимове. Това в този момент са ПСЖ и Сити, а в предишното беше Челси. Налице е извънреден риск, когато въпросните потоци от средства идват от страни и държавни управления. Ако примерно Юнайтед беше купил Неймар от Барселона, то ние нямаше да се оплакваме, тъй като това щеше да си е по разпоредбите. Манчестър Сити обаче към този момент е платил близо милиард евро за прехвърляния, а французите - съвсем 950 млн. евро. Ако не поемем контрола върху това, цялата промишленост ще се сгромоляса. УЕФА и други институции като Европейския съюз са длъжни да подхващат следствие.”

Тебас загатва, че Манчестър Сити е спонсориран от държавното управление на ОАЕ, а зад ПСЖ стои Катар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР