Президентът на Косово Хашим Тачи поиска от населението да не

...
Президентът на Косово Хашим Тачи поиска от населението да не
Коментари Харесай

Борбата за власт в Косово погълна и борбата с коронавируса

Президентът на Косово Хашим Тачи изиска от популацията да не съблюдава наложения от държавното управление полицейски час - следващият епизод в битката за власт, която хвърля подозрение в способността на страната да ръководи пандемията от ковид, съобщи Агенция Франс Прес.

Косово, страна с 1,8 милиона поданици, чиято здравна система мощно се нуждае от запаси, от февруари е ръководена от несигурно държавно управление.

Мандатът на президента Хашим Тачи, някогашен пълководец от Армията за избавление на Косово, приключва през 2021 година и той прави всичко, с цел да резервира въздействието си в политическите работи на някогашната сръбска област.

Правителството на водача на Самоопределение Албин Курти вкара през вчерашния ден полицейски час, с цел да ограничи разпространяването на Ковид-19. Броят на инфектираните през последните 24 часа се удвои и надвиши 60.

Президентът свика конференция, на която осъди " грубото нарушаване на конституцията " и прикани популацията и силите на реда да не съблюдават полицейския час, като заяви, че се е обърнал към Конституционния съд с искане да го анулира.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР