Президентът на Еквадор нареди престъпните групировки да бъдат неутрализирани след

...
Президентът на Еквадор нареди престъпните групировки да бъдат неутрализирани след
Коментари Харесай

Еквадор обяви война на въоръжени банди след нападение над телевизионна станция

Президентът на Еквадор подреди незаконните групировки да бъдат " обезвредени " след дни на принуждение, приключили с нахлуване против телевизионно студио.

Маскирани въоръжени мъже нахлуха в студиото онлайн на публичния ефирен канал TC по време на предаване, принуждавайки личния състав да легне на пода. Полицията извърши 13 ареста след нападението, при което бяха ранени двама чиновници.

Най-малко 10 души бяха убити от началото на 60-дневното изключително състояние в Еквадор в понеделник.

Извънредното състояние беше оповестено, откакто прочут разбойник изчезна от затворническата си килия. Не е ясно дали случаят в телевизионното студио в Гуаякил е обвързван с изгубването от затвор в същия град на боса на бандата Чонерос Адолфо Масиас Виламар или Фито, както е по-известен.

Президентът Нобоа сподели във вторник, че в страната към този момент съществува " вътрешен въоръжен спор " и той активизира въоръжените сили за осъществяване на " военни интервенции за обезвреждане ", което той назова " транснационална проведена престъпност, терористични организации и воюващи недържавни участници "..

В прилежащо Перу държавното управление подреди незабавното разполагане на полицейски сили на границата, с цел да предотврати разпространяването на неустойчивост в страната.

САЩ обявиха, че осъждат „ наглите офанзиви “ в Еквадор и „ координират тясно “ с президента Даниел Нобоа и неговото еквадорско държавно управление и са „ подготвени да дават помощ “.

Еквадор е един от най-големите експортьори на банани в света, само че също по този начин изнася масло, кафе, какао, скариди и рибни артикули. Ръстът на насилието в андската нация, вътре и отвън нейните затвори, е обвързван с битката сред наркокартелите, както задгранични, по този начин и локални, за контрола върху маршрутите на кокаина към Съединени американски щати и Европа.

По време на нападението против малкия екран във вторник един стрелец насочил пушка помпа към главата на един от пленниците, който също бил застрашен с револвер.

Един оператор е прострелян в крайници, а на различен е счупена ръката при нападението, сподели зам.-директорът на новините.

Публикувайки видео на задържаните обвинени в обществените медии - и техните оръжия - полицията сподели, че причинителите ще бъдат " осъдени за терористични актове ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР