Утре над 50 хиляди зрелостници ще покажат своите знания на

...
Утре над 50 хиляди зрелостници ще покажат своите знания на
Коментари Харесай

Повишителната матура ще е безплатна тази година

Утре над 50 хиляди зрелостници ще покажат своите познания на матурата по български език и литература.

Председателят на Съюза на работодателите в системата на националната култура в България и шеф на 119-то учебно заведение " Акад. Михаил Арнаудов " в София Диян Стаматов не чака нищо по-различно от предходната година.

Според него не би могло да се чака опция за преписване от страна на зрелостниците. Той им предложи през днешния ден да преговорят всичко, с цел да покажат оптимално по-добри резултати и да опровергаят негативните упования. Дано резултатите не са по-трагични, надява се Стаматов. Според него обаче няма учредения за оптимизъм. Просто нищо не е променено през последните години във връзка с образователни стратегии, проекти, метод на преподаване, изясни той.

Ако някой не е съумял да получи добра оценка, тази година има право на втори, даже на трети късмет, с цел да увеличи резултата си, уточни Диян Стаматов в предаването " Преди всички ".

По думите му тази година тези спомагателни изпити ще бъдат безвъзмездни. Той счита, че размерът на тази такса би трябвало да бъде сравним с този във висшите образователни заведения, т.е. към 50 лева.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР